Εύρεση περιεχομένου
Κορυφή
parallax
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λύνουμε τις απορίες σας

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συχνές Ερωτήσεις

Το καταρτισμένο προσωπικό μας, δίνει άμεσες απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα των πελατών μας.

Πόσο κοστίζει μια ανακαίνιση;
Το κόστος μιας ανακαίνισης μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό. Γενικά, εξαρτάται από τον πελάτη, τις ανάγκες του, τα υλικά που θα επιλέξει και τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι αρχικά μια επίσκεψη στο χώρο του ώστε να υπάρχει συνολική εικόνα της κατάστασης και στη συνέχεια παρουσίαση των σχεδίων και της οικονομικής προσφοράς από την εταιρεία μας. Επίσης, γίνεται συζήτηση του κοστολογίου μαζί με τον πελάτη και αναπροσαρμογή στα μέτρα του και στα χρήματα που μπορεί να διαθέσει. Έτσι, υπολογίζεται με ακρίβεια το κόστος του έργου της ανακαίνισης. Σε κάθε περίπτωση, συζητάμε και το ενδεχόμενο συνδυασμού της ανακαίνισης με τα οφέλη που προσφέρει το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ.
Η εταιρεία σας καλύπτει όλες τις εργασίες που απαιτούνται για μια πλήρη ανακαίνιση;
Η εταιρεία ERGON ▪ ST TERZAKIS διαθέτει έμπειρους τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι καλύπτουν όλο το φάσμα των εργασιών που απαιτούνται σε μια ανακαίνιση.
Η εταιρεία σας δίνει γραπτή εγγύηση για τις εργασίες που αναλαμβάνει;
Θέλοντας να εξασφαλίσει την ποιότητα εργασιών που παρέχει, η εταιρεία ERGON ▪ ST TERZAKIS προσφέρει το Πρωτόκολλο Παραλαβής- Παράδοσης με γραπτή εγγύηση έως και 3 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του έργου, για όλες τις εργασίες ανακαίνισης που αναλαμβάνει.
Υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών ανακαίνισης, με συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης και παράδοσης;
Σε κάθε ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο υπογράφεται από τον πελάτη και την εταιρεία μας, υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης και παράδοσης του έργου, το οποίο δεσμευόμαστε να τηρήσουμε.
Τι είναι ο βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων;
Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων αφορά στο σχεδιασμό κτιρίων και χώρων (εσωτερικών και εξωτερικών – υπαίθριων) ο οποίος αξιοποιεί τις κλιματικές και περιβαλλοντικές συνθήκες και τα φυσικά φαινόμενα του κλίματος, με σκοπό να πετύχει τη βέλτιστη θερμική και οπτική άνεση με φυσικό τρόπο. Η γενικότερη αρχή του βιοκλιματικού σχεδιασμού βασίζεται στην αρχιτεκτονική δομή και τον προσανατολισμό του κτιρίου καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο. Συγκεκριμένα, ορίζει ότι η Νότια πλευρά του κτιρίου πρέπει να χρησιμοποιείται για παθητική ηλιακή θέρμανση, ενώ αντίθετα η Βόρεια για την προστασία από τους ανέμους και για τον περιορισμό της διαφυγής θερμότητας.
ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Συχνές Ερωτήσεις

Το καταρτισμένο προσωπικό μας, δίνει άμεσες απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα των πελατών μας.

Για ποιο λόγο να μετατρέψουμε την ταράτσα μας σε «πράσινη ταράτσα»;
Τα φυτεμένα δώματα και οι πράσινες ταράτσες είναι ένας ακόμη τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, με τα φυτεμένα δώματα επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση μεγάλων ποσών ενέργειας για θέρμανση αλλά και για ψύξη, βελτιώνοντας σημαντικά τις εσωκλιματικές συνθήκες και πετυχαίνοντας την θερμική άνεση του χώρου σας.
Τι είναι το έξυπνο σπίτι;
Το έξυπνο σπίτι είναι μια λύση που προσφέρει στους ιδιοκτήτες του τη δυνατότητα του απόλυτου ελέγχου της κατοικίας τους σε συστήματα ασφάλειας, θέρμανσης, φωτισμού, ηλεκτρικών συσκευών και πολλών άλλων εφαρμογών μέσα στο χώρο. Οι λειτουργίες αυτές ελέγχονται με το πάτημα ενός κουμπιού, είτε ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στο κτίριο, είτε σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή. Ο αυτοματισμός έχει τη δυνατότητα να κάνει τον χώρο σας πολύ πιο ασφαλές, λειτουργικό και βιώσιμο, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα.

Ελάτε να σας δείξουμε τις δυνατότητες και τις λύσεις που έχει να σας προσφέρει το έξυπνο σπίτι.

Ποιες κατοικίες μπορούν να εισαχθούν στα προγράμματα Εξοικονομώ- Ανακαινίζω για Νέους και Εξοικονομώ 2023;
Για να κριθεί μια κατοικία ( μονοκατοικία, διαμέρισμα) ως επιλέξιμη από το πρόγραμμα θα πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:
• Να υφίστανται νόμιμα, δηλαδή να διαθέτει οικοδομική άδεια η οποία να ανταποκρίνεται στην τρέχουσα κατάσταση της κατοικίας ή να υπάρχει υπαγωγή της δηλούμενης κατασκευής ή χρήση της σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών.
• Να χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία από οποιοδήποτε πρόσωπο, ακόμα και ενοικιαστή
• Να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα
• Να έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.
Τι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τα προγράμματα Εξοικονομώ- Ανακαινίζω για Νέους και Εξοικονομώ 2023;
Τα προγράμματα Εξοικονομώ- Ανακαινίζω για Νέους και Εξοικονομώ 2023 περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε κουφώματα, συστήματα σκίασης, αερισμού, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης και ψύξης, συστήματα ζεστού νερού χρήσης, εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, συσκευές διαχείρισης ενέργειας (smart home).
Όσον αφορά στις εργασίες ανακαίνισης για το Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για νέους, μερικές από τις επιλέξιμες παρεμβάσεις είναι οι εργασίες ανακαίνισης λουτρού, κουζίνας και εσωτερικών χώρων και γενικά εργασιών που δεν καλύπτονται από το κομμάτι του Εξοικονομώ 2023, όπως επίσης και οικιακές ηλεκτρικές συσκευές.
Τι είναι το ΠΕΑ και γιατί είναι απαραίτητη η έκδοση του;
Το ΠΕΑ (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης) είναι ένα έγγραφο στο οποίο αποτυπώνεται η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και κάθε κτίριο κατατάσσεται σε ενεργειακή κατηγορία (υπάρχουν εννέα κατηγορίες, από Α+ έως Η). Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στα προγράμματα Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για Νέους και Εξοικονομώ 2023 είναι η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή, ο οποίος θα εκδώσει το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Στη συνέχεια, οι παρεμβάσεις θα επιλεχθούν από την εταιρεία μας σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιθεώρησης, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας και τη μέγιστη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κάθε κτιρίου. Τέλος, μετά την επιτυχημένη ένταξη στο πρόγραμμα και μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων, διεξάγεται δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση, και εκδίδεται ένα δεύτερο ΠΕΑ, ώστε να ελεγχθεί κατά πόσο έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που είχαν τεθεί, και κατά συνέπεια η αντίστοιχη επιχορήγηση του κάθε πελάτη.
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας. Πολιτική απορρήτου
Μετάβαση στο περιεχόμενο